foto de Hoegne


Jan Lambert

Mijn naam is Jan Lambert (º1965), wonende in het noordoosten van België, vlakbij de Zeeuwse en Belgische kust.

Als kind was ik altijd al een "buitenbeentje". Met andere woorden meer buiten te vinden dan binnen, genietend van het mooie wat de natuur te bieden heeft. Beetje per beetje werd ik een echte "outdoor freak".

Van het kijken naar natuur werd het een kleine stap naar het vastleggen van de natuur en zo werden de eerste stappen richting natuurfotografie gezet. Met vallen en opstaan en met enkele tussenpozen.

De wereld van (natuur) fotografie ging pas echt voor mij open met de introductie van de digitale camera's. Met mijn eerste digitale Nikon D70 ging ik volop aan het experimenteren, waardoor ik ook steeds meer tevreden werd over de behaalde resultaten.

Hoewel ik hoofdzakelijk autodidact ben werden toch verschillende cursussen gevolgd, zowel in fotografie als digitale bewerking (photoshop, lightroom, .....). Maar ook het diploma natuurgids werd behaald.

Mijn eerste belangstelling ging vooral uit naar het fotograferen van wildlife, maar langzaam doch zeker werd de aantrekkingskracht van het vastleggen van mooie landschappen steeds groter. De kustgebieden in de buurt van mijn woonplaats vormen dan ook een dankbaar onderwerp die met de regelmaat van de klok bezocht worden. Echter kan je me ook vaak in andere gebieden, zoals de Veluwe, de Opaalkust, de Hoge Venen, .........., vinden.

Na vele jaren actief geweest te zijn als natuurfotograaf en natuurgids in bijberoep werd in 2014 de stap gezet om fulltime bezig te zijn met natuurfotografie en gidswerk.
Zo geef ik regelmatig workshops, in kleine groepjes of individueel, organiseer ik foto uitstappen en blijf ik volop actief als gids, onder andere in het Zwin.

Genieten van, en respect voor de natuur staan voorop ! Daarom zorg ik er voor om bij iedere wandeling, foto uitstap of workshop zo weinig mogelijk verstoring te veroorzaken en zo weinig mogelijk sporen na te laten.